Arsip untuk Juni, 2009

Indonesia vs Malaysia

Ngga tau bener atau ngga, tapi ini dapet dari http://idekonyol.wordpress.com/2009/03/21/ide-konyol-diantara-dua-bahasa-bahasa-indonesia-vs-bahasa-malaysia/

INDONESIA : Kementerian Hukum dan HAM

MALAYSIA : Kementerian Tuduh Menuduh

INDONESIA : Kementerian Agama

MALAYSIA : Kementerian Tak Berdosa

INDONESIA : Angkatan Darat

MALAYSIA : Laskar Hentak-Hentak Bumi

INDONESIA : Angkatan Udara

MALAYSIA : Laskar Angin-Angin

INDONESIA : β€œPasukaaan bubar jalan !!!”

MALAYSIA :”Pasukaaan cerai berai !!!”

INDONESIA : Merayap

MALAYSIA : Bersetubuh dengan bumi

INDONESIA : rumah sakit bersalin

MALAYSIA : hospital korban lelaki

INDONESIA : telepon selular

MALAYSIA : talipon bimbit

INDONESIA : Pasukan terjung payung

MALAYSIA : Aska begayut

INDONESIA : belok kiri, belok kanan

MALAYSIA : pusing kiri, pusing kanan

INDONESIA : Departemen Pertanian

MALAYSIA : Departemen Cucuk Tanam

INDONESIA : gratis bicara 30 menit

MALAYSIA : percuma berbual 30 minit

INDONESIA : Satpam/sekuriti

MALAYSIA : Penunggu Maling

INDONESIA : pejabat negara

MALAYSIA : kaki tangan negara

INDONESIA : pemerkosaan

MALAYSIA : perogolan

INDONESIA : Pencopet

MALAYSIA : Penyeluk Saku

INDONESIA : joystick

MALAYSIA : batang senang

INDONESIA : Tidur siang

MALAYSIA : Petang telentang

INDONESIA : remote

MALAYSIA : kawalan jauh

INDONESIA : kulkas

MALAYSIA : peti sejuk

INDONESIA : chatting

MALAYSIA : bilik berbual

INDONESIA : rusak

MALAYSIA : tak sihat

INDONESIA : keliling kota

MALAYSIA : pusing pusing ke Bandar

INDONESIA : Tank

MALAYSIA : Kereta kebal

INDONESIA : bioskop

MALAYSIA : panggung wayang

INDONESIA : rumah sakit jiwa

MALAYSIA : gubuk Gila

INDONESIA : dokter ahli jiwa

MALAYSIA : Dokter Gila

INDONESIA : pintu darurat

MALAYSIA : Pintu kecemasan

INDONESIA : Wortel

MALAYSIA : Karet

INDONESIA : Air Bening

MALAYSIA : Air Kosong

sumber: http://ngakak.blogdetik.com

πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€

Iklan

, ,

Tinggalkan komentar

Misteri di Balik Madu Tiga

Aii… senangnya dalam hati
kalau beristri dua
Oh seperti dunia
Ana yang punya

Kepada istri tua
Kanda sayang padamu
Oh kepada isteri muda
I say i love you

Istri tua merajuk
Balik ke rumah istri muda
Kalau dua-dua merajuk
Ana kawin tiga

Mesti pandai pembohong
Mesti pandai temberang
Oh tetapi jangan sampai
Hai pecah tembelang

Seperti yang kita ketahui baru2 ini, lagu tersebut dinyanyikan oleh Ahmad Dhani dengan diiringi swing orchestra asal Australia, The Swinger; dalam album solo terbarunya berjudul Muhammad Dhani and The Swinger : The Best is Yet to Come. Awalnya saya kira lagu tersebut benar2 ciptaan Ahmad Dhani, selidik punya selidik ternyata lagu tersebut merupakan lagu lawas yang diciptakan oleh seorang aktor Malaysia alm. P.Ramlee (Puteh Ramlee atau nama aslinya Teuku Zakaria Teuku Nyak Puteh).

Madu Tiga juga merupakan judul sebuah film komedi yang dibintangi dan disutradarai oleh alm. P.Ramlee ditayangkan perdana pada tanggal 12 Februari 1964 dan mendapat predikat sebagai Film Komedi terbaik pada Festival Film Asia ke-11 di Taipei pada Mei 1964. Film ini menceritakan betapa repotnya beristri lebih dari satu tanpa pertimbangan. Dikisahkan Jamil ( diperankan oleh alm.P.Ramlee) yang menikahi tiga orang wanita (Latifah, Hasnah, dan Rohani) yang tak mengetahui bahwa suami mereka ternyata berpoligami. Pada akhirnya ketiga wanita tersebut berteman dan Jamil pun terjebak oleh trik2 kebohongannya.

, , , , , ,

1 Komentar

Tumini….

Nama orang di atas adalah judul lagu hip-hop Jawa yang dibawakan oleh grup bernama Jahanam. Pertama kali liat videonya di Youtube, abis itu ketagihan download mp3nya dan cari liriknya trus dapetnya di http://kweebee.blog.friendster.com/2006/09/tumini/

Liriknya seperti ini…..

tum diundang mbokmu
tum diundang mbokmu
tum diundang mbokmu
[2x]

>tum dipanggil ibumuΒ  (6x)

suk, esuk, esuk wektu ku lagi ngopi
mendadak kemrangas mataku nggegirisi
ono cah wedok mlaku nang ngarep omahku
ra ngerti marai gedheg njeroan jantungku
ireng bocahe, seksi bodi awake
Ugo akeh wong lanang lirak-lirik motone
nganggo klambi transparan ning seksi jarene
nganti ra kuat elingku ndeloke wudhele
diwernani raine nganti koyo bang-jo
ra dipikir karepe opo sing arep dienggo
dasare wong dheso, opo-opo dipekso
akhire kabeh malah dadi rekoso
pancen aneh wong wedok urip nang dunyo
kabeh-kabeh ra ono sing sempurno
tingkah polahe pancen njengkelke
aku ra ngerti opo piye le dikarepke

> Pagi2 waktu aku lagi ngopi
> mendadak kepanasan mata ini jadi risih
> Ada cewek jalan depan rumahku
> Ndak ngerasa kalo bikin dag dig dug dalam hati
> Anaknya item, badannya seksi
> Juga banyak cowok lirak-lirik matanya
> Pake baju transparan tapi seksi katanya
> Sampe ga kuku aku ngeliat puser nya
> Mukanya diwarnai sampe kaya lampu merah(-ijo)
> Nggak dipikir dulu apa yang mau dipake
> Dasar orang udik, semua-semua dipaksain
> Akhirnya semua malah jadi susah
> Emang aneh cewek hidup di dunia
> Semua ga ada yang sempurna
> Tingkah lakunya emang bikin jengkel
> Aku nggak ngerti maunya tuh apa sih

tumini nek neng kuto diundang inem
jare ben gaul nek diundang kanca-kancane
bola-bali wong wadon kemayu ra ngilo githoke
ra nduwe isin sak penake wudhele dhewe
mlaku ijen pamer sonyol ben ketok bahenol
nganggo sepatu cethok rok mini ro ngiler kempol
mlebu mall ngguya-ngguyu nggaringke untu sing mambu jengkol
Ana ngangsi do ngematke kemekelen nganti ngompol
pacakan menor raine dipermak kandhel
Pupur lan bengese nganti setengah meter
dasar ndeso rai gedheg body arem-arem
rekane macak ayu malah dadi serem
ketemu tonggo ndeso, sebelah omah kono
ndadak rembukan kon bali welinge wong tuwo
inem eh tumini nesu-nesu sak naliko
konangan asline, sing ra adoh soko kutho

> Tumini kalo di kota dipanggil Inem
> Katanya biar gaul kalau dipanggil temen2nya
> Namanya juga cewek gatel nggak ngaca ama mukanya (jidat)
> Nggak punya malu seenak perut (puser) nya sendiri
> Jalan sendirian pamer pantat (sonyol=bokong) biar keliatan bahenol
> Pake sepatu hak tinggi, rok mini, sama pamer betis
> Masuk mall ketawa ketiwi bikin garing giginya yang bau jengkol
> Sampe’ pada ngeliatin ketawa ngakak sampe’ ngompol
> Riasan menor mukanya dipermak tebal
> Bedak sama gincu nya sampe setengah meter
> Dasar udik muka tembok, body arem-arem
> Maunya bersolek cantik malah jadi serem
> Ketemu tetangga desa, sebelah rumahnya di sana
> Pake acara diskusi, disuruh pulang: pesan dari orangtua
> Inem, eh tumini marah-marah seketika
> Ketahuan aslinya kalo tinggal gak jauh dari kota

e e tumini, meki-meki en nggatheli
wes kewengen nganti koyo peri
lek klambenan sing werna-werni
oalah nok kono ndang bali o
wong tuwomu le ngenteni wis keloro-loro
wis tho, bali nang ndeso
Bali kono karo kang prapto

> eh, Tumini, meki-meki dan nyebelin banget
> Udah kemaleman jadi kaya peri
> Kalo pake baju yang warna-warni
> ya ampun, nok (panggilan ortu buat anak cewek) sana cepet pulang
> Orangtuamu udah nunggu sampai sakit ati
> Udah deh, pulang ke desa
> Kawin aja sama Kang Prapto

tumini merengut, cangkeme mbesengut
nek pas nyesel udud cen plek marmut

> Tumini cemberut, mulutnya mengerucut
> Kalo lagi nyelipin rokok jadi persis marmut

reff
tum diundang romo
kon bali nang ndeso
ngrabeni kang prapto
nduwe anak lima
Mrongos sedoyo
tum diundang mbokmu, tum diundang mbokmu
[2x]

> Tum dipanggil Bapak
> Disuruh pulang ke desa
> Kawin sama Kang Prapto
> Punya anak lima
> Mrongos semua
> Tum dipanggil ibumu, tum dipanggil ibumu

Tumini tumini trimo(?) ndeso seko wong poya
Rumongso entuk rejeki tumini meh nggaya
Delok wae bocahe sandhangane ra mbejaji
Hiiiy jijik wueeek (hi gilo)

> Tumini, tumini anak desa dari orang ga berpunya
> Merasa dapat rejeki, mau gaya dia
> Liat aja anaknya pake baju ga bener
> Hiii jijik week (hi ngeri)

Seko bikini tanktop lha kaya wong ngetop
Mlakune polahe bocahe digawe-gawe
Gol megal-megol megal-megol megal-megol [2x]
Kabeh2e ora cucuk karo awake
Sonyol bubu bathuke ora cucok jarene
Ning jan dasare bocahe Tumini
Neng ndeso dangdutan neng kutho diskotik-an

> Dari bikini, tanktop, lha kaya orang ngetop
> Jalannya, tingkahnya itu dibikin-bikin
> Lenggak-lenggok
> Semua-mua nya ga cocok sama badannya
> Pantat, susu, jidatnya ga cocok, katanya
> tapi dasar si Tumini
> Di desa ndangdut-an, di kota diskotik-an

Tum e tum e tum alah tumini
Pingin seksi wae dipaksakke setengah mati
Ra peduli lucu wagu wis nggilani
Nganti dikandhani lambene we lha malah mangsuli {wasu ah}

> Tum eh tum alah Tumini
> Ingin seksi aja dipaksain setengah mati
> Gak peduli lucu, wagu, jijay abis
> Sampe’ dinasehatin, malah mulutnya nyahut {a****g ah}

Tumini ameh nang endi
Sore-sore dandan mlithit wagu ning malah ra seksi
Woalah PD ne kok setengah mati
Mlaku cethak-cethok nganti koyo pragawati
Lirak-lirik matane megal-megol lakune
Pancen tumini kemayu menthel gathel bocahe
Tingkah dandan polahe nganti koyo ayu dhewe
Ra perduli le ngelokne Tumini tetep PD

> Tumini mau kemana
> Sore-sore udah dandan abis wagu tapi malah nggak seksi
> Aduh PD nya kok setengah mati
> Jalan cetak cetok sampe kaya pragawati
> Melirik-lirik matanya, lenggak-lenggok jalannya
> Emang tumini anaknya ganjen
> Tingkah laku dandannya kaya’ yang cakep sendiri
> Gak peduli orang bilang apa, Tumini tetep PD

Kring kring kring telpon langsung diangkat (hallo)
Hey ono opo, po kowe sidho mangkat
Metu jam 7 bengi po kowe ra ono janji (iso ora)
Nek ra ono janji, siap yo Tumini

> Kring3 telpon langsung diangkat
> Hey ada apa? Apa kamu jadi berangkat
> Keluar jam 7 malam apa kamu ga ada janji (bisa ga?)
> Kalo ga ada janji, siap ya Tumini

Gage-gage Tumini cepet le macak
Nganti kesusu ngombe wae keselak
Ra perduli wongtuwane mesti mencak-mencak (piye kowe)
Tumini malah ngguyu cekikik lan cekakak

> Bergegas Tumini cepet2 dandan
> Sampe’ keburu-buru minum aja kesedak
> Ga peduli orangtuanya pasti mencak-mencak (gimana sih lo)
> Tumini malah ketawa cekikik dan cekakak

Tum tum tum alah tumini
Sore-sore ameh neng ngendi
Dandan mlithit wagu ning ra seksi
Nah PD ne setengah mati

> Tum-tum tum alah Tumini
> Sore-sore mau kemana
> Dandan abis wagu tapi ga seksi
> Nah PD nya setengah mati

Tumini memang seko Wonosari
Cah anyaran kampung Bule pindah lagi sore wingi
Kriting rambute soyo ngguya ngguyu
Jelas cetho ketok moto nek untune gedhe-gedhe

> Tumini emang dari Wonosari (gunungkidul)
> Anak baru di kampung Bule baru pindah kemaren sore
> Rambutnya kriting apalagi kalo ketawa-ketiwi
> keliatan jelas kalo giginya besar-besar

Nek sore dolane ning [blank] sabane (gaul le gaul)
karo koncoku sing saiki uwis dadi kancane
Pingine Tumini arep ngetutke jaman
Saking pingine le dandan malah ra karuan (nggilani)
Delokan mben dinane Tumini le pupuran
Kulite ireng dadi ketok nek kandhel [blank]
Karepe Tumini arep golek gebetan
nanging malah oleh kadhalan ambyar-ambyaran

> Kalo sire mainnya ke ….. (gaul Men)
> Sama temenku yang sekarang udah jadi temennya
> Maunya si Tumini itu ngikutin jaman
> Saking pinginnya dandanannya malah jadi ga karuan (mengerikan)]
> Liat aja tiap hari si tumini pake bedak
> Kulitnya item jadi keliatan kalo …..
> Maunya tumini mau cari gebetan
> Tapi malah dapetnya kadal ancur-ancuran

Ra kuat Tumini, kuwi sambate (waduh-waduh)
Arep nggaya angel banget, kuwi bulane
Bali nang omah bapake uwis ngenteni
Gayane mlintir brengos ra mikir cacahe mung siji
Batine tumini nesu tenan bapak iki
Arep piye maneh dicethoti kuwi mesti
Pancen Tumini ndableg ra keno dikandhani
Pantes wae dicethoti opo maneh diseneni

> Enggak kuat Tumini, itu keluhannya
> Mau gaya susah banget, ternyata tuh.
> Pulang ke rumah bapaknya udah nunggu
> Gayanya mlintir kumis, engga mikir jumlahnya cuman satu helai
> Tumini mikir wah marah beneran nih bapak
> Mau gimana lagi, dicubit (gede) pasti tuh
> Emang Tumini keras kepala susah dinasehatin
> Pantes aja dicubit, apalagi dimarahi

5 Komentar

WiFI = Inovasi Terdahsyat dalam 10 Tahun Terakhir

Photobucket
Siapa yang nggak kenal dengan barang yang satu ini? Berkat jasanya komunikasi data baik dalam lingkup indoor maupun outdoorΒ  menjadi lebih fleksibel alias tidak membutuhkan banyak kabel yang berseliweran. WiFi (Wireless Fidelity) pada dasarnya hanya menggunakan gelombang berfrekuensi 2,4 GHz untuk komunikasi data.

Berdasarkan survei yang dilakukan majalah Stuff (majalah teknologi terkenal dari Inggris) pada tanggal 24 Desember 2008, lebih dari sepertiga dari pembacanya memilih WiFI sebagai inovasi terdahsyat dalam kurun waktu 10 tahun terakhir. Berikut ini daftar 10 besar inovasi teknologi terbesar dalam 10 tahun terakhir versi majalah Stuff:

1. Wireless Internet (Wifi) – 35.5 %
2. Sky+ – 16.9 %
3. Sat Nav – 16.6 %
4. Mobil Hybrid – 8.9 %
5. iPod – 5.6 %
6. Chip dan Pin – 5.6 %
7. Nintendo Wii – 3.9 %
8. Skype – 1.7 %
9. Oyster Card (Karcis elektronik) – 1.5 %
10. Blackberry – 1.1 %

, , ,

Tinggalkan komentar